Оттук нататък всички услуги, които ползваме на гише в банков офис,

...
Оттук нататък всички услуги, които ползваме на гише в банков офис,
Коментари Харесай

Експерт посочи какво най-често правят българите с парите си

Оттук нататък всички услуги, които употребяваме на гише в банков офис, с банков чиновник, ще стават все по-скъпи, предизвести Тихомир Тошев, кредитен съветник и изпълнителен шеф на Кредит център. Относно срочните депозити Тошев уточни, че банките, които оферират такива депозити, към този момент са доста малко, а множеството въобще са премахнали тази опция.

Всички огромни банки нямат лихви по депозитите. Банките са цялостни с пари. Тъкмо бяха позаглъхнали последствията от предходната международна финансова рецесия и се появи ковид рецесията, която накара потребителя, макар че не е толкоз тежко финансова, като изключим браншове, които бяха наранени доста, само че хората отново се настроиха спестовно и в момента българите държим над 62 милиарда в банките, а на банките това им е разход. Раздадените заеми са 28 милиарда. Другите пари тежат на банките, по тази причина те не заплащат лихви по депозитите. За свръхналичности банките вкараха такси – в случай че вие сте икономисали над 400 000 лв., банката ви взема и такса.

Тъй като множеството банки не заплащат никакви лихви върху спестените средства, хората си държат парите в елементарни разплащателни сметки, добави Тихомир Тошев.

Депозитите набъбнаха, само че много малка част от българите съумяват да икономисват, разяснява Тошев в предаването " Преди всички “.

Малките депозити понижават и се теглят. Масовият българин не може да заделя и дори харчи част от заделеното. Около 20% от българите са тези, които забогатяват повече и натрупат повече депозити. 80% по-скоро са в другата част, където им се постанова даже да харчат част от дребните си спестявания.

Във всички сегменти на кредитирането през предходната година се следи растеж, разясни кредитният съветник. За покупка на жилища са изтеглени над 5 милиарда.

Експертът означи още, че отвън обичайна форма на инвестиция в неподвижен парцел, доста хора вече започват да се оглеждат и за други принадлежности, с които да защитят парите си против инфлацията: злато, взаимни фондове, застраховки живот с капиталов темперамент, в допълнение пенсионно обезпечаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР